Zajedno otkrivajte nove Bebivita ukuse!

Dojite li još uvek? Izvrsno!

Uz dojenje svakim danom proširujte jelovnik svog mališana. 

Ovo je vreme kad je dete izuzetno aktivno i otkriva svet. Zbog toga mu je potrebno više energije i samo majčino mleko (ili prilagođena mlečna kaša), mu nije dovoljno.

Bebivita Vam nudi veliki izbor raznovrsnih kašica za bebe koje će zasigurno oduševiti Vašeg mališana!

NEKA RAZNOVRSNA ISHRANA ZAPOČNE!

Mleko i dalje ostaje osnovna namirnica u detetovoj ishrani. Od 6. meseca do navršene prve godine života, preporučena dnevna količina majčinog mleka ili dojenačke mlečne kaše iznosi 500 ml , uz uvođenje dohrane. 

Fermentisani mlečni proizvodi (npr. Bebivita jogurt s voćem), idealni su kao novi, maštoviti međuobroci u detetovom jelovniku, a u ishranu se uvode u 7. ili 8. mesecu njegovog života. 

Kravlje mleko se uvodi posle navršenih godinu dana, dok su dojenje ili dojenačka mlečna kaša preporučljivi do 3. godine života. 

U ishrani deteta do godinu dana starosti, kao osnovno mleko ne preporučuje se kravlje ili kozje mleko kao ni mleka drugih domaćih životinja. Usled nepovoljnog odnosa hranljivih sastojaka, ova mleka mogu izazvati oštećenja crevne sluznice, povišenje krvnog pritiska, kao i rizik od pothranjenosti ili razvoja debljine u kasnijoj dobi. 

U ishrani dojenčeta, žitarice su takođe vrlo važan izvor energije, složenih ugljenih hidrata (skrob), belančevina, vlakana i vitamina B kompleksa. 

Prerano (pre 4. meseca) ili prekasno (posle 7. meseca), uvođenje žitarica s glutenom (pšenica, ječam, zob, raž...), povećava opasnost od razvoja celijakije (nepodnošljivost organizma na gluten). Preporučuje se uvođenje malih količina glutena dok je dete još na majčinom mleku (ili mlečnoj dojenačkoj kaši) čime se smanjuje rizik za razvoj celijakije. 

 

Keks bez glutena možete uvesti u samim počecima dohrane, dok je za one s glutenom ili maslacem potrebno pričekati 7. mesec života.

Proširite jelovnik svojem mališanu našim Bebivita proizvodima!

Za Vaše dete, majčino mleko (ili dojenačka mlečna kaša) je još uvek  najbolji jutarnji obrok kojim će započeti dan. Sadrži sve potrebne hranjive stvari koje su mu potrebne za rast i razvoj.

U prepodnevnim satima, voćna kašica je idealan međuobrok. U početku može biti dovoljno i pola teglice, a vremenom će se ta količina povećavati. Ponudite detetu raznolike ukuse poput kašice Bebivita baštensko voće. Pakovanje je praktično, 4 „kadice“ po 100 g,  sadrži 100% voća, bez dodatka šećera. Izvrstan je međuobrok kad ste u šetnji.

Ukusne kombinacije kašica mesa i povrća, osiguraće Vašem mališanu zdrav i uravnotežen ručak. Isprobajte nove ukuse, prilagođene njegovom uzrastu!

Za Vaše dete pripremili smo različite kombinacije voća sa žitaricama (pirinač, integralne žitarice) ili jogurtom. Ukusne Bebivita kašice za bebe više su od međuobroka! Sigurni smo da će Vam se novi ukusi svideti.

Kašice za laku noć su mlečni obroci sa žitaricama sa dodatkom voća, čokolade ili prirodnih aroma. Bogate su energijom, vitaminima B kompleksa, kalicijumom i hranljivim sastojcima neophodnim za rast i razvoj dojenčeta. Zbog svog sastava i lake probavljivosti, idealan su večernji obrok koji detetu osigurava dug i miran san.

Izaberite Bebivita napitak koji se sviđa Vašem detetu. Funkcionalni sok sa dodatkom gvožđa ili vitamina, ukusan voćni čaj ili običan sok od jabuke...

Važno je da dete pije dovoljno tečnosti!