Kada krenete s bebinom dohranom, osim vode bebi možete ponuditi prirodne sokove  za bebe bez dodatka šećera. Pripazite kod odabira pića da je što sličnije prirodnim napicima i što je najbitnije da ne sadrži dodatni šećer ili konzervanse.

Osim voćnih napitaka, bebi možete ponuditi i čajeve za bebe koji su prozvedeni od sirovina iz kontrolisanog uzgoja te većina njih nema dodatnog šećera. Savetujemo da druge lekovite čajeve koristite samo u slučaju problema, na primer kod nadimanja - čaj od komorača.

Za početak, jabuka  je idealno prvo voće za uvođenje dohrane bebi između 4. i 6. meseca života i savršeni voćni sok za bebe. Jabuka je bogata vitaminima C, A, E, K i B, mineralima (kalijum, magnezijum, fosfor, gvožđe), sadrži i mnoštvo nutritivnih vlakana i kiselina koje mogu olakšati bebinu probavu i normalizovati crevnu funkciju.

Sokove možete i razređivati. U sokove od 100 posto voća možete dodati vodu u razmeri 1:1 ili 1:2, čime ćete omogućiti lakšu probavljivost. Takođe, detetu možete ponuditi prirodni sok za bebe pripremljen od čistog voća.