Zavisno od toga kada ste počeli sa uvođenjem čvrste hrane u bebin jelovnik, bebe starije od 8 meseci već imaju nekoliko obroka čvrste hrane na dan pa im možete ponuditi i međuobroke za koje je bitno da budu zdravi.

Zdravi međuobrok za vašu bebu mogu biti: 

  • Mlečne kašice sa dodatkom voća - Bebe vole mlečne kašice sa dodatkom voća, odnosno njihovu kremastu strukturu i slatkast ukus. Osim toga mlečne kašice sadrže i mnogo hranljivih materija i zato su ujedno i najukusniji način da svom detetu osigurate sve dobrobiti mleka i voća u jednom obroku i na taj način podržite njegov zdrav rast i razvoj.
  • Keks s mlekom - Kao idealne zdrave slatkiše i grickalice za bebe možete ponuditi keks sa mlekom koji možete pripremiti sami, a u već gotovom obliku mogu biti međuobrok za bilo koje doba dana i priliku.
  • Voćne kašice sa žitaricama - Dobar međuobrok za bebu mogu biti i voćne kašice sa žitaricama
  • Komad svežeg voća – izvrstan i jednostavan međuobrok za sve uzraste 

 

Preporučujemo da već od najranijeg uzrasta podstičete bebu da jede zdrave grickalice umesto slatkiša jer će verovatno tu naviku zadržati i kasnije. Neka vaš špajz i frižider budu puni zdravih zalogaja, a kada idete s detetom u šetnju ne zaboravite poneti sa sobom jednu od praktičnih  teglica punu ukusnog i zdravog voća.